HTML

A rendszergazda naplója

A rendszergazda naplója, hasznos megoldásokkal rendszergazda jelölteknek és felhasználóknak.

Friss topikok

Linkblog

2010.02.09. 18:41 Hegedűs_Gábor

Ingyenes spam szűrő Exchange 2003 szerverhez, hetedik, utolsó rész, SmartIMF

Címkék: ingyenes exchange rendszergazdáknak spam szűrés smartimf

Rendszer: Windows 2003 SBS SP2, Magyar; Exchange Server 2003 SP2.

SmartIMF

A SmartIMF egyike a nagyon kevés számú ingyenes Exchange spam szűrési megoldásnak. Az alábbi URL-en letölthető program teljes funkcionalitást biztosít. 30 nap letelte után azonban indításnál egy vásárlásra buzdító képernyőt kell néznünk egy ideig. A program regisztrált változata egyébként mindössze 45 fontba kerül, érdemes megvásárolni.

A programmal meg tudjuk valósítani az IMF-ből kimaradt fehérlista funkciót és a hamar túl nagyra növekvő archív mappa méretét is kordában tudjuk tartani. Nem utolsó sorban ki tudjuk vele listázni az archív mappa tartalmát is, beletekintéssel a levelekbe és az SCL értékekbe (feltéve, ha jól állítottuk be az IMF-et).

A SmartIMF beállítása.

Futtassuk le a telepítőt, mindenre válaszoljunk "igennel" és "tovább-bal".

Indítsuk el a programot az asztalon található "SmartIMF" parancsikonnal. A képernyőn a "No archive folder selected in Tools|Options" felirat fog megjelenni. Válasszuk a Tools menü Options menüpontját. Az "Archive Folder Path"-nál tallózzuk ki a "C:\Program Files\Exchsrvr\Mailroot\vsi 1\UceArchive" útvonalat, az "Auto Message Delete: Enabled" opciót állítsuk "True"-ra, az "Auto Message Delete: Retention Age"-nél állítsunk be pl. 30 napot. Ennyi ideig maradnak a spam-ek az archív mappában, a régebbi üzenetek törlődnek. A "Whitelist: Accept User Rules" opciót állítsuk "Domain"-ra. Ez a beállítás szükséges ahhoz, hogy a fehérlistánkat megfelelően be tudjuk állítani.

Nagyon fontos, hogy ezek után, az eddig esetlegesen az archív mappában található és kilistázott üzeneteket a "Bulk Delete/All" kiválasztásával töröljük. Erre azért van szükség, mert a későbbiekben létrehozott fehérlista szabályok az összes eddigi üzeneten végigfutnak és esetleg nagyon régi és nemkívánatos üzeneteket teszünk vissza újra az e-mail forgalomba.

Ha a jobb oldalon felül a "Service Stopped" üzenet áll, akkor most már rányomhatunk erre a feliratra és rövidesen a "Service Running" fog megjelenni. A fehérlistázási és régi üzenet törlési funkció csak ebben az állapotban működik. Ettől kezdve ezzel elméletileg többet nem kell foglalkoznunk.

Az ötödik részben említettem, hogy az 5-ös SCL archíválási beállítás viszonylag sok téves riasztással fog járni. Ezen felül a bevezetőben az volt az alapfeltevésünk, hogy Magyarországról elhanyagolható mennyiségű spam érkezik. Ezek miatt most fehérlistára tesszük az összes ".hu" végződésű e-mail címet.

Válasszuk a "Tools/WhiteList Rules Editor" menüpontot. Fent, az első "Rule Name" mezőbe írjunk bármit, mondjuk azt, hogy "Magyar címek". A beírt sor maradjon kiválasztva és az alsó "Field" mezőben válasszuk ki a "From:" mezőt. A "Search Value"-ba írjuk be a következőt: ".hu". Ezek után nyomjunk az "OK" gombra.

Ezzel a beállítások végére értünk és létrehoztunk egy nagy hatékonyságú spam szűrési megoldást, mely a lehető legalacsonyabb téves azonosítási rátát is biztosítja.

Dőljünk hátra és élvezzük munkánk gyümölcsét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergazda-naploja.blog.hu/api/trackback/id/tr991743483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása