HTML

A rendszergazda naplója

A rendszergazda naplója, hasznos megoldásokkal rendszergazda jelölteknek és felhasználóknak.

Friss topikok

Linkblog

2009.08.24. 18:06 Hegedűs_Gábor

A ... kötet árnyékmásolatát nem lehetett létrehozni, mert nem sikerült kialakítani az ehhez szükséges struktúrákat a lemezen. VolSnap Event ID: 28

Címkék: rendszergazdáknak eseményazonosító 28 árnyékmásolat event id 28 shadow copy

Rendszer: Windows 2003 SBS SP2, Magyar.

Jelenség: Az eddig működő árnyékmásolatot nem lehet bekapcsolni az adott meghajtón, hibaüzenettel elszáll. (Tipikusan az ugyanazon a lemezen működő másik partición semmi probléma nem jelentkezik.) Az eseménynaplóban 28-as eseményazonosítójú Volsnap hiba található, a címben szereplő szöveggel.

Gyorsan ideírom angolul is, mivel nekem mindig problémát jelent a hibaüzenetek korrekt fordítása (angolul mindig sokkal több a találat): "The shadow copy of volume X: could not be created due to a failure in creating the necessary on disk structures."

Természetesen a Google rengeteg találatot hoz a problémával kapcsolatban, van itt SP2 előtti (nem működő) hotfix, meg a legkülönbözőbb külső gyártótól származó szoftverek feltételezett hibája, stb. Ami nagyjából közös, hogy mindig egyik napról a másikra "elromlik" az árnyékmásolat. Ez azért szomorú, mert nélküle nem működnek az NTBackup-os mentések és a ráépülő külső szoftverek sem.

Én végigpróbáltam az összes fellelhető megoldást, de semmi sem segített. Bár egy-két érdekes paranccsal így is sikerült megismerkednem. Akit érdekel, keressen a "vssadmin list writers", "vssadmin list providers" háza táján, vagy általában véve a vssadmin segédprogrammal kapcsolatban, hátha az ezekhez kapcsolódó megoldások fognak bejönni.

A vége felé az a megérzésem támadt, hogy a problémának valamilyen árnyékmásolatokhoz kötődő méretkorlátozáshoz lehet köze, de a meghajtó tulajdonságai között hiába állítottam a felső korlátot, nem történt javulás. A felhasznált lemezterületeket a "vssadmin list shadowstorage" parancs segítségével lehet megjeleníteni, ebből a lefoglalt hely és a felső korlát a grafikus kezelőfelületen is leolvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Delete all old shadow copies.

 

 

 

 

  

Miután semmi sem segített, utolsó kísérletként fogtam és letöröltem a problémás meghajtó összes régi árnyékmásolatát. Így a tárolásra felhasznált hely nullára csökkent és láss csodát, az árnyékmásolatok minden gond nélkül elindultak. Persze, arra kíváncsi leszek, hogy ez így meddig fog működni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergazda-naploja.blog.hu/api/trackback/id/tr211335364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása